Máté Annamária - Gyógytornász, Masszőr

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán végeztem gyógytornászként 2007-ben.

A sport gyerekkorom óta fontos részét képezi az életemnek, öt évig a magyar lovastorna válogatott csapat kerettagja voltam.

Egy sportsérülésből kifolyólag találkoztam először a gyógytornával és figyeltem fel annak jelentőségére, egyedülálló hatékonyságára.

A diploma megszerzése után 5 éven keresztül a Misszió Egészségügyi Központban dolgoztam Veresegyházán, ahol lehetőségem volt betekintést nyerni és rutint szerezni neurológiai és mozgásszervi betegek rehabilitációjába fekvő- és járóbeteg szakellátás keretén belül egyaránt.

Vallom, hogy a gyógytorna nem csak terápia, hanem a mai mozgásszegény életmódból adódó betegségek megelőzésének is leghatékonyabb módszere. Fontosnak tartom az egyenrangú kapcsolat és jó viszony kialakítását pácienseimmel, hiszen tartós eredmény csak kettőnk együttes munkájával érhető el.

Egészségügyi dolgozóként elengedhetetlen ismereteim folyamatos bővítése, ezért rendszeresen járok konferenciákra, tanfolyamokra és továbbképzésekre, olvasom a hazai és külföldi szakirodalmat.

Elvégzett posztgraduális képzéseim:

  • Svéd masszázs
  • Medical Taping Concept és Kinesio Tape
  • Hippoterápia
  • Lovasoktató, lovastorna edző és bíró
  • Barvincsenko Manuálterápia (folyamatban)